Unde ne tundem si ne barbierim?

M-am tuns singur multi ani pentru ca nu imi placea deloc la frizerie. Era aglomerat, plin de par, frizeritele te tratau ca pe animalele din abatoare. Oribil. Totul avea un aer de policlinica socialista.

20 de ani mai tarziu, au aparut frizerii cu profesionisti, baieti care au ales sa faca aceasta meserie din placere. In aceste locuri te simti binevenit, esti ingrijit regeste si esti consiliat sa iti alegi o frizura care se potriveste cu moaca ta.

Asa se face ca daca mi-am gasit un loc unde imi place cum sunt tuns si parfumat si daca frizerul nu se schimba, raman cu ei cat se poate de mult. Din acest motiv nu pot vorbi din experienta decat despre cateva frizerii din Bucuresti.

Primul barbershop de unde am plecat super incantat si mirosind a menta racoritoare a fost Barbierii. Baietii te intampina regeste inca de la usa, cand ti se ofera o racoritoare sau o apa. Scaunele sunt foarte comode (ceea ce nu se poate spune despre cele din toate frizeriile) iar locatia arata barbateste, fara pretentii, dar cool.

La ei mi-am desavarsit stilul actual, desi acasa nu am mereu rabdare sa il respect. Din pacate, eu mereu am nimerit singurul frizer care nu facea purici acolo. Am schimbat vreo 5. Toti tundeau bine si fiecare avea special attack-ul lui: unul facea un masaj capilar de numa-numa, altul tundea din foarfeca mai fin decat cu masina si tot asa.
Problema este ca eu nu sunt clientul vorbaret. Ma deranjeaza sa fac conversatie inutila si nici nu am povesti interesante. Astfel ca dupa ce faceam un efort sa nu fiu antipatic si ma aclimatizam cu omul, la urmatoarea programare disparea.

Astfel ca, am renuntat la Barbierii si mi-am gasit o frizerie, nici mai mult nici mai putin decat la Obor. Da! Nu departe de piata, din acea de cartier unde clientii sunt tratati de 3 doamne care cu o mana fumeaza si cu una tund si vorbesc mereu de vietile personale. Intre ele, ca si cand nu ai exista.

In mod bizar, nu m-a deranjat de loc si la fel si in cazul lor, mi-am ales o frizerita preferata. Nu stiu cum se numeste locul dar am renuntat la el pentru ca frizerita mea a ramas insarcinata. Asa ceva eu nu tolerez. Mi se pare ca nu a luat in serios dorinta mea de stabilitate.

La ora la care va scriu aceste randuri sunt la maxim o saptamana de urmatoarea tundere. Am parul destul de mare si incepe sa fie suspect. Ma aflu fara frizer, insa am un pont bun: Golan Barbierattoo. Am aflat de ei intamplator si am avut din prima un feeling bun: barbershop clasic, pe strada Matasari!
Intelegeti? Cat de smecher sa fii sa te barbieresti cu briciul pe Matasari? 

Am avut ocazia sa il cunosc si pe proprietar, un tip foarte deschis, cu o barba deasa cum mie nu imi creste ever si cu care am schimbat idei despre piata de grooming pentru barbati. de parca ne stiam de ani de zile. Nu am apucat sa si intru in frizerie, dar e deja stabilit ca urmeaza sa ma tund la Golan.