The Self in vizita la Partawa

Daca data trecuta am stat de vorba cu Ronnie, acum stam fata in fata cu Mika – master mind-ul din spatele Partawa.

Mika este mai calduros decat ne-am fi asteptat de la un barbos finlandez, astfel ca am vorbit juma de zi despre de toate. In continuare redam doar intrebarile si detaliile mai serioase.

Cum ati inceput povestea asta? Era mult mai simplu sa cumparati, decat sa fabricati uleiri de barba sau ceruri. 
Mi-am lasat barba si la un moment dat m-am apucat sa caut un ulei misto pentru ea. Dupa ceva cautari am zis ca imi bag picioarele si imi fac singur uleiul.
Am cautat informatii si dupa cateva luni si multe teste, am pregatit primele 100 de sticle. Am avut noroc ca prietenii mei si prietenii prietenilor lor le-au cumparat pe toate in 2 saptamani.

Cum ati gasit numele? Inseamna ceva?
M-am decis la un nume dupa 2 minute. A fost una din primele variante la care m-am gandit. S-ar traduce prin barbos, paros, barbat cu barba. In mod normal s-ar scrie cu V dar am vrut un aer mai old school si am mers pe W.

Se pronunta cu V sau cu un fel de U?
In finlandeza,  literele se pronunta cum se scriu (nota noastra: adica cu V)

Aici, “in redactie” nu ne putem hotara ce ne place mai mult: mirosul de vara sau aroma de padure. Chiar asa bine miroase pe plaiurile Finlandei?
Cumva, da. Uleiurile esentiale pe care le folosim nu sunt neaparat native din Finlanda, in afara de pin si ienupar. Dar este adevarat ca padurile finlandeze sunt pline de miresme frumoase si de prospetime.

Suntem mandri sa fim partenerii vostri. Ne place abordarea exclusiv naturala. Spune-ne mai multe despre ingredientele, dragostea si grija care intra in produse.
Folosim doar uleiuri naturale de inalta calitate. Am decis inca din prima zi sa nu folosesc nimic chimic, niciun produs de sinteza. Stiam ca multe substante artificiale cauzeaza diverse probleme de piele dupa folosire si am vrut cu orice pret sa evit acest lucru.

A fost sacrificata vreo albina in timpul fabricarii cerii?
Nicio albina nu a suferit traume fizice sau psihice. Crescatorii de albine din Finlanda sunt profesionisti iar ceara cosmetica este un produs care ramane in mod natural dupa extragerea mierii.
Albinele sunt in siguranta si cred ca o duc mai bine decat mine.


Unele din marcile concurente si-au deschis si barber shop-uri. Ai fost tentat sa faci la fel?
M-am gandit mult la asta dar nu este inca momentul. Pe viitor, intr-un oras mai mare, probabil vom avea un barber shop. Riihimaki, unde avem biroul, este un oras prea mic. Doar 26000 de oameni.

Spune-ne un secret pe care nu il stie nimeni in Romania 🙂
Teemu Pukki este jucatorul anului in Finlanda.
Nu cred ca este secret dar vreau sa stiti ca finlandezii sunt oameni faini, buni, directi si de adevar vorbitori. De asemenea, iubim natura si sporturile!

Deci, cel mai bine ar fi sa incercati direct pe pielea voastra uleiurile si ceara naturale Partawa. Veti ramane fani pe viata, mai ales ca, uneori, avem si promotii.