Gel, ceara sau pomada – care este alegerea potrivita?

In ultimii ani, produsele de stilizare pentru barbati au evoluat foarte mult. Este acum aproape imposibil sa nu gasesti un gel, o ceara, o pomada sau chiar un fixativ cu care sa nu faci echipa perfecta.

Nu doar ca exista atatea tipuri de produse, dar fiecare dintre ele pot fi gasite in diverse variante. Indiferent de tipul firului de par sau de frizura aleasa, exista solutia perfecta pentru o coafura remarcabila.

Gelul de par

Gelul de par este cel mai cunoscut produs de stilizare la noi in tara. As spune pentru ca este cel mai ieftin, dar gelul are reale calitati: poate fi folosit pe par umed sau uscat, are o fixare puternica si rapida, permite incercarea unor coafuri mai agresive, a unui look umed sau a unui punk ca in anii ’80.

Ceara de par

Ceara de par ofera o fixare medie, permite pieptanare fiind maleabil si lasa un aspect casual, natural.
Recomandam folosirea unui foehn cu aer cald in timpul asezarii coafurii, iar la final schimbarea pe aer rece, pentru fixare.

Atentie: pentru persoanele cu scalp gras sau care transpira usor, ceara s-ar putea nu fie cea mai buna alegere pentru ca este deja grasa.

Pomada


Pomada este o inventie destul de veche, care a prins foarte bine in anii frizurilor lucioase. Astazi nu trebuie sa iti lipseasca in noptile cand faci razie prin cluburi sau dai o fuga la opera.
Pomada ofera o fixare puternica si este relativ maleabila.

Exista si pomezi mate sau paste mate sau clay. Eu personal ma inteleg cel mai bine cu pomada mata, solubila in apa. Mi se pare ca ofera exact fixarea de care am nevoie, este maleabila si dupa multe ore si nu luceste deloc.