Cum ingrijim parul vara?

Cum ingrijim parul vara? Pentru ca asa cum stim toti in Romania, iarna nu e ca vara, foarte multi barbati iau o pauza de la ingrijirea parului in aceasta perioada. Exista preconceptia ca produsele de par devin lipicioase sau se scurg pe scalp si pe frunte. Alti barbati sa tem sa nu ingrase tenul sau sa nu luceasca mai tare pomada pe care o folosesc.

Toate acestea sunt mituri nefondate. Retine cateva principii si nu ar trebui sa ai probleme.

1. Foloseste doar pomade, ceruri sau balsamuri pe baza de apa

Pentru a evita ingrasarea parului si o senzatie de disconfort, foloseste doar produse de par pe baza de apa. Sunt mai rezistente la caldura si mult mai usor de spalat din par, in vederea reaplicarii.

De altfel acestea sunt si mai prietenoase cu mediul inconjurator. Nu vei salva planeta cu un gel dar  fiecare contributie este de apreciat.

 

2. Evita produsele prea ieftine

Cu siguranta exista si exceptii dar, in general, un produs nu este ieftin degeaba. Poate nu sunt suficient testate dermatologic; poate folosesc mai multe substante decat ti-ai dori. Tocmai pentru ca vrei sa eviti complicatiile aparute pe caldura, incearca sa dai in par doar produse de calitate.

Daca ai dubii, mai bine nu folosi nimic.

 

3. Aplica pomada sau ceara corect

Daca ma gandesc mai bine, probabil cele mai multe probleme apar de la modul de folosire a produselor pentru par. Frunte iritata, matreata aparenta, coafura neuniforma, par prea incarcat – toate apar usor daca nu aplici produsul cum trebuie.

In primul rand coafura se obtine din uscator. Pomada sau alt produs preferat, ar trebui sa aiba un rol ajutator sau sa dea o textura finala. Greul trebuie sa il duca uscatorul.

In continuare, orice produs ai folosi (in afara fixativului, desigur), pune in palma o unghie de produs. Incalzeste usor palmele si intinde bine pe ambele maini, pana la uniformizare. Nu trebuie sa ramana cocoloase. Abia acum poti trece mainile peste par, fara sa apesi tare si concentrandu-te pe toata suprafata parului.

Ai grija sa nu ajunga pomada sau ceara si pe frunte sau pe scalp. Nu se intampla nimic grav dar e posibil sa luceasca la caldura sau sa apara mici iritatii de la soare.

 

Deci, cum ingrijim parul vara? La fel ca in restul anului dar cu un strop in plus de precautie.  Stay cool!