Cum aranjam parul ondulat?

Mi s-a intamplat des sa imi spuna diverse femei ca am parul misto, ca si l-ar fi dorit si ele, ca e mai negru ca toate cele 50 de shades of grey, ca ma vor pe loc. Bine…ultima parte nu s-a intamplat niciodata, dar intelegeti ideea.

Ei bine, pe mine nu ma bucura asa tare. Nu ca as vrea alt tip de par, dar parca mai mult ma lupt.

Aproape in fiecare zi parul sta in toate partile, nu se lasa pieptanat cu una cu doua, nu pot nici sa-l pozitionez cumva casual, ma umple de nervi.

Asadar, cum aranjam parul ondulat cu propriile mijloace?

 

Cedeaza si tunde-te

Parul meu e al meu si in felul lui e simpatic. Dar uneori cand ma grabesc si nu reusesc sa il potolesc cu nimic, cedez.

Il tund singur cu masina, scurt de tot, dar fix la marimea potrivita. Cu noroc obtin un look de mercenar (asta pentru ca am o pata alba in cap care lasa impresia ca obiecte tari s-au pus impotriva testei mele). Apoi ma bucur o luna de racoare.

In scurt timp creste mai mare si iar imi sta ca naiba. Sa fie de vina fata mea?

Lasa parul sa creasca liber

Celor din jur le lasam impresia pe care o simtim noi in interior. Daca umbli pe strada aplecat de umeri si cu ochii invinsi, degeaba arati bine si ai frizura vietii tale. Cei din jur te vor percepe prost, te vor eticheta de la un bloc distanta.

Deci poti lasa parul ondulat sa isi faca jocul, sa creasca si sa stea cum vrea el. Uneori nici macar nu il pieptan. De ce sa ma lupt cu el? Il port pe stilul #csfncsf.

Pe langa avantajul psihologic, te vei bucura de parul natural, netratat cu pomada sau orice altceva. Mai respira si el.

Fa cum face frizerul

Perie rotunda, uscator de par, timp, rabdare. Nu ai nevoie decat de aceste 4 ingrediente plus ceva secrete furate de la frizeria ta preferata. Merita totusi mentionat ca daca ai un uscator de par cu putere redusa, iti va fi considerabil mai greu.

Deci se ia peria si se invarte prin par, dinspre exterior spre cap. Cu cealalta mana se directioneaza aer de la uscator. Aerul trebuie sa pice razant pe par. Scopul este sa il directioneze, sa il apese acolo unde este cazul, nu sa faca furtuna in cap.
Desigur, scopul principal al uscatorului este sa conditioneze termic firele de par.

La final aplica o pomada, un gel, sau o ceara.

Produsul ales se intinde bine in palme si apoi se trece prin par. Secretul este sa obtii modelarea din uscator, nu incarcand parul cu prea multa pomada. De aceea, mentionez ca un foehn bun este unul puternic.
Eventual, dupa modelare, mai aranjeaza usor cu uscatorul si cu mana, mangaind practic parul.

Tot procesul poate dura chiar 30 de minute daca vrei sa iasa impecabil. Daca merge si asa si asa, scapi in 10 minute.

 

Este la alegerea noastra cum aranjam parul ondulat dar, avantajul este ca macar ai optiuni si te poti bucura de frizuri diferite. Pana la urma, parul ondulat este de invidiat!